Wat zijn aromarollers ?

Aromarollers

Dit zijn lege flesjes in verschillende grootte waarop je een metalen bolletje opzet, zodanig dat je ermee kan rollen op je huid. Je hebt deze flesjes in verschillende grootte maar de meest gebruikte zijn de 5ml en 10ml roller. De rollers zijn in het glas maar de buitenkant heb je in verschillende uitwerkingen. Dat kan gaan van gekleurd glas, melkglas tot bamboemateriaal. Om essentiële oliën tegen licht te beschermen, neem je het beste geen helder glas. Je sluit de roller af met een dopje zodanig dat je de aromaroller gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Hoe maak je een aromaroller ?

Je gaat eerst kijken welke favoriete, essentiële oliën je wil toevoegen aan het flesje. Wanneer je de verschillende oliën hebt toegevoegd ga je als laatste er een basisolie aan toevoegen zoals amandelolie, arganolie of V6olie van Young Living.Je kan zelfs nog wat toevoegen aan de roller zoals edelsteentjes ( chips ) of gedroogde bloemetjes of rozeblaadjes.Sluit het rollertje goed af en laat het een paar uur mengen voordat je het aanbrengt.

Hoe rol je op de huid ?

De ideale plaatsen om te rollen zijn onder de voetzolen, op je hart, op de binnenkant van je polsen, in je nek of achter je oren. Je mag zelfs ook meerdere keren per dag rollen. Wel opletten met essentiële oliën van citrusvruchten zoals grapefruit, sinaasappel en citroen. Wanneer je deze op je huid rolt, mag je je huid niet blootstellen aan de zon gedurende 48 uurs want deze oliën zijn lichtgevoelig en zouden huidverkleuring kunnen veroorzaken.

Recepten

In deze recepten gebruik ik de essentiële oliën van Young Living.

Liefdesroller: 5 druppels frankinsence, 5 druppels ylang ylang, 8 druppels geranium en 10 druppels bergamot.

Zorgeloze roller: 8 druppels lavender, 10 druppels copaïba en 10 druppels orange

Vrolijke roller: 3 druppels ylang ylang, 4 druppels orange, 5 druppels geranium, 8 druppels grapefruit en 10 druppels bergamot